یزدفردا "رئيس پليس فتای استان اردبیل گفت: كلاهبرداران اینترنتی در كمین خانواده ها هستند كه هوشیاری در این راه می تواند كارساز باشد.
سرهنگ "اكبر امینی" با اشاره به ویژگی های مثبت خریدهای اینترنتی و صرفه جویی در وقت و زمان اظهار داشت: استفاده از این تكنولوژی علیرغم ویژگی های مثبت، مخاطراتی نیز برای كاربران و خریداران دارد كه باید در این راه هوشیار بود.
وی افزود: بیش از 50% از پرونده های متشکله در پلیس فتا با موضوع برداشت های غر مجاز اینترنتی و در حوزه اقتصادی می باشد که مجرمان این حوزه اطلاعات بانکی افراد راهنگام استفاده از دستگاه POS یا خود پرداز ، هنگام مراجعه به کافی نت ها جهت انجام خرید های اینترنتی و... به عناوین مختلف از جمله : نصب دستگاه اسکیمر سرقت كرده و حساب مراجعان را خالی می نمایند.
رئیس پلیس فتای استان گفت: فرو شگاههای اینترنتی دارای نماد اعتباری هستند که درصفحه اول فروشگاه قابل رویت بوده و باکلیک بر روی آن اطلاعات نماد آن از قبیل تاریخ اعتبار فروشگاه ، شرکت پشتیبانی کننده و ... قابل مشاهد است.که بایستی قبل از خرید توسط خریدار کنترل و پس از عملیات پرداخت شامل ثبت اطلاعات حساب بانکی و رمز دوم شخصا انجام شود و از قرار دادن كارت بانك و رمز دوم به افراد دیگر پرهیز شود.
وی ادامه داد: به پیامک های مشکوک مبنی بر برنده شدن در مسابقات مختلف و با عناوین مختلف پاسخ داده نشود و در صورت لزوم و دادن اطلاعات حساب شماره کارت یا شماره حساب کفایت می كند و خواستن اطلاعات بیشتر از حساب شما شروع کلاهبرداری می باشد .
این مقام انتظامی در تشریح جزئیات دستگاههای خودپرداز خاطر نشان ساخت: دستگاهی بنام اسکیمر توسط کلاهبرداران تهیه شده که این دستگاه به اندازه گوشی موبایل بوده و کلاهبرداران از آن برای کپی کردن کارت افراد در مکان های مختلف از جمله فروشگاهها ، نزدیک دستگاههای ATM و... استفاده می نمایند و در ادامه حساب بانکی افراد را خالی می کنند.
وی در تشخیص درستی فیشینگ رایانه ای بیان داشت: فیشینگ صفحات جعلی از درگاههای بانکی است که توسط کلاهبرداران طراحی شده و اطلاعات حساب بانکی افراد را سرقت می نماید که میتوانیم با توجه به موارد ذیل صفحات فیشینگ را شناسائی کنیم كه به محض استفاده باید پروتکل فروشگاه مورد نظر با آدرس آی پی https شروع گردد در صفحات فیشینگ چون عکس و کپی هستند پس صفحه کلید مجازی کار نمی کند و اگر اطلاعات حساب خود را بصورت غلط وارد کنیم چنانچه پیام " اطلاعات حساب اشتباه است " صادر کند صفحه جعلی نیست در غیر این صورت جعلی است.
در پایان رئیس پلیس فتا با معرفی شماره ارتباطی با مردم و همچنین سایت این پلیس ( WWW.Cyberpolice.ir ) بیان داشت افراد میتوانند با مراجه به این سایت علاوه بر ارتقاء سطح دانش فنی از مطالب آموزشی استفاده نموده تا بتوانند رشد ، آگاهی و شناخت كاملی در حوزه سایبر داشته و مطالب و موارد و سوالات خود را به ایمیلArdebil_fata@police.ir ارسال دارند.

مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید

 
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا